preskoči na sadržaj

Osnovna škola kralja Tomislava Našice

 > Naslovnica
Vijesti

Izvanučionička nastava učenika šestog i osmog razreda –posjeta kulturnim institucijama u RH -Slovačkom centru za kulturu i Savezu Slovaka u Našicama

Autor: Marija Ivanković, 24. 6. 2021.

Početkom lipnja učenici šestog i osmog razreda posjetili su Slovački centar za kulturu i Savez Slovaka u Našicama. U prostorijama centra srdačno su ih dočekali ravnateljica Sandra Kralj Vušić i kustos Marko Kurtek koji su rekli nekoliko prigodnih riječi o postavljenoj izložbi likovnih radova. Ravnateljica je naglasila kako je izložba dječjih radova povodom Međunarodnog dana materinskog jezika pokazala široki spektar učeničkog stvaralaštva u slovačkom jeziku i zainteresirala je mnogo djece.

Marko Kurtek je dodao kako je bilo vrlo teško odabrati najbolje radove, jer su svi bili lijepi i svaki je rad pokazao kako dijete doživljava svoj materinski jezik. Djeca su veselo pogledala cijelu izložbu i upisala se u knjigu gostiju.

Nakon razgledavanja prekrasne izložbe učenici su se preselili u zgradu Saveza Slovaka koja se nalazi odmah nasuprot zgrade SKC-a, gdje su ih u velikoj prostoriji za goste  ljubazno pozdravili tajnica Branka Baksa te zaposlenice Helena Gašo i Antonela Topolovec. Ukratko su prezentirali o važnim događajima pojedinih slovačkih matica i o njihovom radu, o izdavačkim djelatnostima te o  časopisu Pramen (Izvor) u kojem su napisani prilozi i o školskoj djeci. Učenike su upoznali o provođenju kulturnih aktivnosti i o njihovom načinu izvođenja, a učiteljica Ana Marošević je na kraju u ime svih domaćinima zahvalila na ugodnom druženju i poučnim informacijama.

Više fotografija pogledajte u priloženom dokumentu.


Izvor: Ana Marošević


Tražilica
Vrijeme je za školski obrok 3
Naša škola

Pogledajte film o našoj školi profesorice Vesne Kovačević-Tomić.

Informacije za roditelje
Priručnik za pomoćnike

Priloženi dokumenti:
ucimo zajedno FINAL.PDF

e-Dnevnik
Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Osnovna škola kralja Tomislava Našice / Ulica Matice Hrvatske 1, HR-31500 Našice / os-kralja-tomislava-na.skole.hr / ured@os-kralja-tomislava-na.skole.hr
preskoči na navigaciju