preskoči na sadržaj

Osnovna škola kralja Tomislava Našice

 > Naslovnica
Vijesti

Međunarodni učenički projekti o slovačkom jeziku

Autor: Marija Ivanković, 7. 6. 2021.

Učenici nižih i viših razreda koji uče slovački jezik i kulturu sudjelovali su na međunarodnim projektima Moja knjiga, Od priče do priče i Slovenčina moja-Najljepša slovačka riječ koje je organizirala ISEIA-Internatioal Slovak Educational Institution and Association u suradnji sa SiM-Slowakisch in München. Svaki učenik trudio se na svoj način crtajući i osmišljavajući prigodne ilustracije na zadane priče, pišući izabrane slovačke riječi uz njihovo opisivanje u nekoliko rečenica i kreirajući svoj vlastiti doživljaj i izražaj slovačkog govora.

Stručnoj komisiji, u kojoj su između ostalih bili i Ing. Jarmila Buchova, PhD. iz Münchena i Mgr. Ingrid Sivcova-Kuzma iz New Yorka svidjeli su se svi učenički radovi, koje je poslala učiteljica Ana Marošević. Naši učenici su se tako rangirali na visokoj poziciji nagrađenih učenika iz cijelog svijeta, jer su u projektu sudjelovali učenici iz Cipra, Engleske, Francuske, Hrvatske, Islanda, Kanade, Kuvajta, Luxemburga, Mađarske, Njemačke, Poljske, Slovenije, Srbije i Slovačke.

Tim učenika 5.a razreda, u čijem su sastavu bili Elena Juranić, Marija Zeljić, Ana Djedović, Gabriela Biuklić i Ivor Uremović, osvojio je drugo mjesto s ilustriranom pričom Tri motýle (Tri leptira) kao timski projekt Moja knjiga. Njima su u školu uz priznanja stigle nagrade, knjige i sportske kape kao i pisaći pribor.

Angela Strapač iz 1.a razreda osvojila je treće mjesto sa svojim radom Moja rodina, a Mark Vida iz 4.razreda PŠ Markovac također  je  osvojio vrijednu knjigu za Najljepšu slovačku riječ.

Rezultati se mogu pogledati na ovom linku:

https://www.iseia.eu/home/v%C3%BDhercovia

Vrlo uspješni u svojim likovnim kreacijama su bili učenici četvrtog razreda iz PŠ Markovac Dora Grubač, Ema Hanižjar, Tesa Uremović, Leona Meter, Lucija Budoš i Mark Vida, te učenica 3.b razreda Elina Dukmenić, jer su njihove radove odabrali i uvrstili u knjigu priča Anežka na prelistovanie, koja je u fazi tiskanja, a nakon izlaska svaki učenik će dobiti svoj primjerak. Knjiga se već može prelistati u digitalnoj verziji na linku:

https://issuu.com/slovencinaiseia/docs/kni_ka_ane_ka__6_?fbclid=IwAR1hUUWg23PGcSY8xwaUVG3W4_SAN9JWo5CDrn6BGS_Q0QgLunxtBfXQDBA

Svim ostalim učenicima sudionicima komisija je poslala pohvalna priznanja, a učiteljici iz slovačkog su zahvalili na suradnji, kojoj se nadaju i nadalje.

 

 


Izvor: Ana Marošević


Tražilica
Vrijeme je za školski obrok 3
Naša škola

Pogledajte film o našoj školi profesorice Vesne Kovačević-Tomić.

Informacije za roditelje
Priručnik za pomoćnike

Priloženi dokumenti:
ucimo zajedno FINAL.PDF

e-Dnevnik
Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Osnovna škola kralja Tomislava Našice / Ulica Matice Hrvatske 1, HR-31500 Našice / os-kralja-tomislava-na.skole.hr / ured@os-kralja-tomislava-na.skole.hr
preskoči na navigaciju