Datum objave: 18. listopada 2024.
Kategorija: Vijesti

OD ZRNA DO POGAČE

Dani posvećeni kruhu i plodovima Zemlje u našem posebnom razrednom odjelu (POSa) prošli su uz puno maštovitih i poučnih aktivnosti. Cijeli tjedan bavili smo se aktivnostima i sadržajima vezanim uz Dane kruha. Učenici su proučavali brašno, razvijali finu motoriku razvrstavanjem raznih vrsta sjemenki, miješanjem i oblikovanjem šarenog tijesta, izrađivali kolačiće i omiljene likove. Cilj raznih aktivnosti bio je upoznati učenike s procesom nastajanja kruha (od zrna do pogače), ukazati na važnost zdrave prehrane od najranije dobi, kruhu kao izvoru života te kulturnom i odgovornom ophođenju prema hrani.

Naposljetku smo kušali slastice koje je za nas pripremila majka Marija Kovačević, koja redovito surađuje s nama tijekom raznih aktivnosti u našem razrednom odjelu.

 

Izvor: učiteljica Kristina Grgić

Pročitajte još

Foodeducators u OŠ kralja Tomislava Našice

Foodeducators u OŠ kralja Tomislava Našice

Učenje o zdravoj prehrani na zanimljiv i moderan način U Osnovnoj školi kralja Tomislava Našice održano je predavanje i niz edukativnih aktivnosti u sklopu međunarodnog programa Foodeducators. Program je osmišljen s ciljem promicanja svijesti o važnosti pravilne...

/*** Collapse the mobile menu - WPress Doctor ****/ Skip to content