Datum objave: 25. listopada 2025.
Kategorija: Vijesti

Kuharska radionica 5.a razreda

Učenici petog razreda, koji pohađaju sate slovačkog jezika i kulture, su u sklopu obilježavanja Svjetskog dana hrane sa svojom učiteljicom Anom Marošević pripremili kuharsku radionicu kuhanja tradicionalnog slovačkog narodnog jela Bryndzove halušky. To su noklice od krumpirovog tijesta sa svježim ovčjim sirom.

Mali kuhari su naučili kako se priprema i kuha ovo zdravo jelo, jer bryndza je bogatim izvorom kalcija, snižava kolesterol, stimulira probavu i pojačava imunitet. Uspješno su svladali sve faze kuhanja, od guljenja i ribanja krumpira do miješanja, kuhanja i cijeđenja tijesta.

Jedna skupina učenika je na internetu istraživala i napisala o zdravim svojstvima ovoga jela, druga skupina je bila aktivna u školskoj čajnoj kuhinji, a treća je skupina ovo jelo dočarala i likovnim izražajem. Na kraju su ovaj slovački specijalitet poslužili na tanjurima koji su mogli degustirati i svi učitelji u zbornici.

 

Izvor: Ana Marošević

 

 

Pročitajte još

Erasmus+ strukturirani tečaj u Dublinu

Erasmus+ strukturirani tečaj u Dublinu

U okviru Erasmus+ KA1 projekta naše škole Rastimo zajedno! stručne suradnice Iva Ramljak i Ivana Ostrički sudjelovale su na strukturiranom tečaju Socijalno i emocionalno učenje (SEL) za uspješne škole održanom u Dublinu od 1. do 6. prosinca 2025. Tečaj je...

/*** Collapse the mobile menu - WPress Doctor ****/ Skip to content