2021-06-24 08:19:00

Izvanučionička nastava učenika šestog i osmog razreda –posjeta kulturnim institucijama u RH -Slovačkom centru za kulturu i Savezu Slovaka u Našicama

Početkom lipnja učenici šestog i osmog razreda posjetili su Slovački centar za kulturu i Savez Slovaka u Našicama. U prostorijama centra srdačno su ih dočekali ravnateljica Sandra Kralj Vušić i kustos Marko Kurtek koji su rekli nekoliko prigodnih riječi o postavljenoj izložbi likovnih radova. Ravnateljica je naglasila kako je izložba dječjih radova povodom Međunarodnog dana materinskog jezika pokazala široki spektar učeničkog stvaralaštva u slovačkom jeziku i zainteresirala je mnogo djece.

Marko Kurtek je dodao kako je bilo vrlo teško odabrati najbolje radove, jer su svi bili lijepi i svaki je rad pokazao kako dijete doživljava svoj materinski jezik. Djeca su veselo pogledala cijelu izložbu i upisala se u knjigu gostiju.

Nakon razgledavanja prekrasne izložbe učenici su se preselili u zgradu Saveza Slovaka koja se nalazi odmah nasuprot zgrade SKC-a, gdje su ih u velikoj prostoriji za goste  ljubazno pozdravili tajnica Branka Baksa te zaposlenice Helena Gašo i Antonela Topolovec. Ukratko su prezentirali o važnim događajima pojedinih slovačkih matica i o njihovom radu, o izdavačkim djelatnostima te o  časopisu Pramen (Izvor) u kojem su napisani prilozi i o školskoj djeci. Učenike su upoznali o provođenju kulturnih aktivnosti i o njihovom načinu izvođenja, a učiteljica Ana Marošević je na kraju u ime svih domaćinima zahvalila na ugodnom druženju i poučnim informacijama.

Više fotografija pogledajte u priloženom dokumentu.


Osnovna škola Kralja Tomislava Našice