preskoči na sadržaj

Osnovna škola kralja Tomislava Našice

 > Naslovnica
Vijesti

eTwinning projekt Putujemo kroz vrijeme Projekt za razvoj vremenskih kompetencija

Autor: Blaženka Crnov, 4. 6. 2024.

Projekt "Putujemo kroz vrijeme" proveden je u 2.a razredu OŠ kralja Tomislava Našice. Autorice projekta su učiteljica Brankice Habuzin iz OŠ Dubrava iz Dubrave i Ljiljana Kubaša iz OŠ kralja Tomislava Našice. 

Cilj projekta je bio omogućiti učenicima razumijevanje i vještine potrebne za snalaženje u vremenskim ciklusima, prepoznavanje i povezivanje događaja te kvalitetno organiziranje vlastitog vremena. Projekt se sada privodi kraju, a postignuti su mnogi značajni rezultati. Projektne aktivnosti osmišljene su kako bi učenici ovladali pojmovima vezanim uz vrijeme na intuitivnoj i iskustvenoj razini. Kroz praktične zadatke, istraživačke aktivnosti i kreativne projekte, učenici su učili o konceptima kao što su dan i noć, doba dana, dani u tjednu, mjeseci u godini, godišnja doba, kalendar, sat, prošlost, sadašnjost i budućnost. Također, projekt je uključivao istraživanje prošlosti mjesta i zavičaja, čime su učenici povezivali povijesne događaje sa stvarnim životnim situacijama. 

 

 

Odrađene aktivnosti

- Izrada unikatnog kalendara: Učenici su kreirali kalendare koji prikazuju mjesece u godini, brojeve dana i važne datume poput rođendana i praznika.

- Tematski dani i tjedni: Organizirani su tematski dani posvećeni godišnjim dobima, prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Učenici su učili kroz praktične zadatke.

- Kreativne aktivnosti: Izradili su slikovnice, ilustracije, plakate, razredne kalendare.

- Istraživanje prošlosti: Istraživali su povijest svog mjesta, povezivali događaje i promjene kroz različite vremenske periode.

Projekt koristi različite metode i pristupe kao što su istraživanje u neposrednoj stvarnosti, učenje otkrivanjem, suradničko učenje, rješavanje problemskih zadataka, metoda kritičkog mišljenja, rad na tekstu, pisanje i likovno stvaralaštvo. Korištenje web alata i IKT kompetencija dodatno obogaćuje iskustvo učenja. Učenici će rezultate svojih aktivnosti prezentirati kroz plakate, postere, crteže, slike, fotografije te prezentacije . Ovakav pristup omogućava učenicima da kroz praktične i kreativne zadatke steknu duboko razumijevanje vremenskih pojmova, razviju sposobnosti samostalnog i suradničkog učenja te unaprijede svoje komunikacijske i tehnološke vještine.

 


Izvor: Ljiljana Kubaša


Tražilica
E twinning oznaka za 2022./2023.

Naša škola

Pogledajte film o našoj školi profesorice Vesne Kovačević-Tomić.

Informacije za roditelje
Vrijeme je za školski obrok 3
Priručnik za pomoćnike

Priloženi dokumenti:
ucimo zajedno FINAL.PDF

e-Dnevnik
Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Osnovna škola kralja Tomislava Našice / Ulica Matice Hrvatske 1, HR-31500 Našice / os-kralja-tomislava-na.skole.hr / ured@os-kralja-tomislava-na.skole.hr
preskoči na navigaciju