preskoči na sadržaj

Osnovna škola kralja Tomislava Našice

 > Naslovnica
Vijesti

Završetak eTwinning projekta "U svijetu likovnih umjetnika" u 2.a razredu OŠ kralja Tomislava Našice

Autor: Blaženka Crnov, 31. 5. 2024.

Učenici 2. a razreda Osnovne škole kralja Tomislava Našice, pod vodstvom učiteljice Ljiljane Kubaša, uspješno su priveli kraju eTwinning projekt "U svijetu likovnih umjetnika", koji je osmislila autorica Sandra Vuk.

 

Ovaj projekt imao je za cilj upoznati učenike s raznolikim stilovima i rukopisima likovnih umjetnika iz cijelog svijeta, te im pružiti priliku da kroz vlastiti likovni izraz prikažu osobni doživljaj poznatih umjetničkih djela. Aktivnosti i metode učenja Projekt je poticao učenike na istraživanje, učenje i stvaranje likovnih djela, razvijajući njihovu kreativnost, socijalne i građanske kompetencije, poduzetništvo i inicijativnost. Ključne aktivnosti projekta uključivale su: Upoznavanje s umjetnicima: Učenici su se upoznali s kratkim biografijama različitih svjetskih i domaćih likovnih umjetnika.

 

 

Kroz ove biografske crtice, stekli su osnovno razumijevanje konteksta i stila svakog umjetnika. Likovno izražavanje: Nakon upoznavanja s umjetnicima, učenici su svojim dječjim likovnim izražajem pokušali prikazati osobni doživljaj nekih poznatih likovnih djela. Inspirirani radovima Pieta Mondriana, Vincenta van Gogha, Wassilyja Kandinskog, Paula Kleea, Yayoi Kusame, Keitha Haringa, Tima Burtona i Jacksona Pollocka, učenici su stvarali vlastite umjetničke radove koristeći stilove ovih velikih umjetnika. Ova aktivnost potaknula je kreativnost i omogućila učenicima da se izraze kroz umjetnost. Istraživanje zavičajnih umjetnika:

 

 

Posebna pažnja posvećena je istraživanju likovnih umjetnika iz njihovog zavičaja ili regije, čime se ojačala veza učenika s lokalnom kulturnom baštinom. Razvijanje kritičkog razmišljanja: Kroz analizu i raspravu o umjetničkim djelima, učenici su naučili kritički razmišljati i formirati vlastita mišljenja o umjetnosti. Kurikulum i međupredmetne teme Projekt je bio usklađen s kurikulumom Likovne kulture i obuhvatio je različite međupredmetne teme. Kroz različite aktivnosti, učenici su razvijali vještine potrebne za socijalnu i građansku kompetenciju, poduzetništvo i inicijativnost, te su učili o važnosti kulturne baštine i umjetnosti. Kroz ovaj projekt, učenici su razvili kreativnost i naučili kritički razmišljati.

 

 

Rezultate svog rada predstavili su na malim izložbama unutar škole. Učenici su koristili tradicionalne i suvremene tehnologije za prezentaciju svojih radova, što je dodatno obogatilo njihovo iskustvo i vještine. eTwinning projekt "U svijetu likovnih umjetnika" pokazao se kao izuzetno uspješan i edukativan pristup učenju likovne kulture. Kroz istraživanje najvećih svjetskih i lokalnih umjetnika, učenici 2. a razreda razvili su kreativnost, kritičko razmišljanje i brojne druge vještine koje će im biti korisne u daljnjem obrazovanju i životu.


Izvor: Ljiljana Kubaša


Tražilica
E twinning oznaka za 2022./2023.

Naša škola

Pogledajte film o našoj školi profesorice Vesne Kovačević-Tomić.

Informacije za roditelje
Vrijeme je za školski obrok 3
Priručnik za pomoćnike

Priloženi dokumenti:
ucimo zajedno FINAL.PDF

e-Dnevnik
Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Osnovna škola kralja Tomislava Našice / Ulica Matice Hrvatske 1, HR-31500 Našice / os-kralja-tomislava-na.skole.hr / ured@os-kralja-tomislava-na.skole.hr
preskoči na navigaciju