preskoči na sadržaj

Osnovna škola kralja Tomislava Našice

 > Naslovnica
Vijesti

Svjetski tjedan svemira

Autor: Svjetlana Vulić, 9. 10. 2021.

Svjetski tjedan svemira (4.10. - 10.10.2021.) u našoj školi obilježen je mnoštvom aktivnosti.

Svjetski tjedan svemira u našoj školi (04.10. - 10.10. 2021.) obilježen je mnoštvom aktivnosti.

Učenici 3.a razreda su s razrednicom Jasminom Vidaković već treću godinu zaredom sudjelovali u obilježavanju, a ove godine iskusili su kako je to biti astronaut. Uz pomoć roditelja izradili su svemirska odijela. U predvorju škole natjecali su se u lansiranju raketa i isprobali simulaciju hoda na Mjesecu za što su im poslužile spužve za ploču. Odjeveni kao astronauti obišli su nekoliko razreda u školi.

U sklopu nastave informatike i izvannastavne aktivnosti robotike učenici su osmišljavali svoje programe u mBlocku za mBot robote koji su prelazili "Mliječnu stazu" u holu škole. Bio je to vrlo izazovan zadatak koji su neki uspješno riješili. Učenici 4. razreda stazu su prolazili uz pomoć bluetooth kontrolora i provjeravali su svoje znanje o svemirskim pojmovima uz igru memory. Na nastavi informatike učenici su radili male svemirske digitalne animacije u programu mBlock. Lansirale su se rakete na razne planete. Pano s najavom Svjetskog tjedna svemira uredio je 6.c razred.

Radionicom izrade kolačića u obliku svemirskih tijela u projekt su se uključili i učenici izvannastavne aktivnosti Čuvari baštine i njihove nastavnice Anita Zavada i Sandra Hvizdak. Aktivnost je nazvana Okusi svemira, a izradi slastica Space Džem pridružili su se i učenici POS-a s učiteljicom Martinom Martinov Pelin u sklopu izvannastavne aktivnosti Domaćinstvo.