preskoči na sadržaj

Osnovna škola kralja Tomislava Našice

 > Naslovnica
Vijesti

Sretni i zadovoljni na kraju školske godine 2020./2021.

Autor: Blaženka Crnov, 21. 5. 2021.

3.a razred se s učiteljicom Ljiljanom Kubaša odlučio početkom  nastavne godine okušati u nekim novim projektima i ponovo sudjelovati u ,,starim“ projektima na eTwinning platformi. Evo što je o njima rekla učiteljica Ljiljana.

Nastavnu godinu započeli smo projektom Prijateljstvo bez granica autorice Ivane Magdić. Povezali smo se s razredom iz Čazme učiteljice Mirele Kojić. Projekt je zamišljen da jedni drugima pišemo čestitke i razglednice povodom blagdana. Na taj način je ostvarena suradnja između škola, a i nastalo je veliko prijateljstvo među učenicima.

 

Fotografije uz projekt Prijateljstvo bez granica

 

Kako bismo se digitalno opismenili, odlučili smo se uključiti u projekt Webučionica autorice Sandre Vuk. Cilj projekta je suradnja između učiteljica i učenika nekoliko škola iz cijele Hrvatske ,a i van naše granice. Učenici su bili aktivni sudionici nastavnog procesa te su na taj način prikupljali i obrađivali podatke i predstavljali ih u web alatima primjerenim njihovim uzrastima. Učenici su naučili koristiti više od desetak digitalnih alata.

 

      

Fotografije uz projekt Webučionica

 

Kako se volimo zdravo hraniti, sudjelovali smo po treći puta u projektu Dan jabuka autorice Patricije Hercog i Ljiljane Mudrinić. Učenici su produbili svoje znanje o jabukama u različitim nastavnim predmetima. Istraživali smo utjecaj jabuke na naše zdravlje, vrste jabuka, načine konzumiranja te proizvodnjom. Organizirali smo i likovne, jezične i matematičke radionice. Projekt smo zaključili izrekom Po jedna jabuka svaki dan, tjera doktora iz kuće van.

 

Fotografije uz projekt Dan jabuka

 

Kako nas je ova godina pogodila s teškim događajima, željeli smo podijeliti naša zrnca dobrote projektom Na putu dobrote autorice Sandre Vuk. Projekt potiče učenike na dijeljenje dobrih i pozitivnih trenutaka. Promovirali smo vrijednost dobrote nizom aktivnosti u kojima smo vidjeli kako je potrebno samo pogledati oko sebe i uočiti što možemo promijeniti, podijeliti i učiniti drugačije. Zrnca dobrote podijelili smo s učenicima trećeg razreda iz Onovne škole braća Ribar iz Siska učiteljice Đurđe Mladenović koji su bili zahvaćeni potresom. Nekoliko puta skupljali smo prehrambene i higijenske potrepštine za Socijalnu samoposlugu u Našicama za naše najpotrebitije. Odlučili smo da nećemo stati s dijeljenjem zrnaca dobrote i na završetku projekta.

 

Fotografije uz projekt Na putu dobrote

 

Zrnca dobrote povezali smo s projektom Memento prijateljstva 7 autorice Sandre Vuk i Nevenke Dimač koji se realizirao već sedmu godinu. Ovim projektom učenici su razvijali kompetencije Građanskog odgoja i obrazovanja, a to su socijalne vještine, prihvatljivo ponašanje, samostalnost, samopouzdanje, međusobno uvažavanje u pridržavanju zajedničkih dogovorenih pravila.

 

Fotografije uz projekt Memento prijateljstva 7

 

Na pola puta obilježili smo i projekt Dan ružičastih majica, autorice Patricije Hercog i Ljiljane Mudrinić te projekt 100.dan u školi ,autorice Sandre Vuk.Svjedoci smo sve češćeg vršnjačkog nasilja ,pa smo odlučili posvetiti se osvješćivanju ove teme te pomagati jedni drugima u određenim situacijama fokusirajući se na negativne strane svih vrsta nasilja.Ujedno smo obilježili 100.u školi nizom zanimljivih i poticajnih aktivnosti kojima se kroz igru i aktivnosti istraživanja broja 100,želi potaknuti ljubav prema školi,školovanju i zanimljivom projektnom danu.

 

Fotografija uz projekt 100.dan u školi

 

 

Fotografija uz projekt Dan ružičastih majica

 

Pošto volimo utonuti u svijet bajki, pridružili smo se projektu Hrvatska bajkovnica autorice Petrunjele Krajačić, projektu Uz čitanje riječi rastu autorice Marije Bulut-Lukačević, Ljiljane Marinjak te Monike Mužar-Kos i projektu Zelena knjiga autorice Ivane Ostrički i Marijane Kuna. Sve pročitane bajke i druge priče te ekopriče  dramatizirali smo i na taj način razvijali i bogatili govorni izraz, vježbali interpretativno čitanje i čitanje po ulogama.

 

Fotografije uz projekte Hrvatska bajkovnica, Uz čitanje riječi rastu i Zelena knjiga

 

Da ne bi bilo da smo samo radili, bilo je tu i zabave u projektu Igrom do znanja i zabave autorice Ivane Frančić i Renate Posavec. Implementirali smo igru u svakodnevnu nastavu, razvijali socijalne vještine, prihvatljivo ponašanje, samopouzdanje i pozitivnu sliku o sebi.

 

Fotografije uz projekt Igrom do znanja i zabave(logo projekta)

 

Željeli smo upoznati likovna djela poznatih likovnih majstora te se okušati u likovnim ostvarenjima po njihovim slikarskim rukopisima. Projekt U svijetu likovnih umjetnika autorice Sandre Vuk i Nevenke Dimač ostvarili smo u potpunosti. Sva naša likovna ostvarenja prikazali smo na našim izložbama u predvorju škole.Većina ovih projekata je  nagrađena nacionalnim oznakama kvalitete na portalu eTwinning.

 

 

 

Fotografije uz projekt U svijetu likovnih umjetnika

 

Sva stečena znanja i iskustva odlučili smo nesebično podijeliti u projektu Tragači znanja autorice Verice Jukić i Andreje Zelić. Tu smo s ponosom predstavili našu izvannastavnu aktivnost Čarobne ideje koju realiziramo već desetu godinu zaredom.

 

 

 

Fotografije uz projekt Tragači znanja (Čarobne ideje)

 

Ostvarivanjem i realizacijom ovih projekata na eTwinning platformi, učenici će biti sposobni razmišljati, maštati, ostvarivati kreativne ideje te kritički analizirati i promišljati o svojim rezultatima.

Sretni, veseli i zadovoljni završavamo ovu školsku godinu iščekujući zasluženi odmor.

 

Piše Ljiljana Kubaša učiteljica mentorica u OŠ kralja Tomislava u Našicama.


Izvor: Ljiljana Kubaša


Tražilica
Vrijeme je za školski obrok 3
Naša škola

Pogledajte film o našoj školi profesorice Vesne Kovačević-Tomić.

Informacije za roditelje
Priručnik za pomoćnike

Priloženi dokumenti:
ucimo zajedno FINAL.PDF

e-Dnevnik
Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Osnovna škola kralja Tomislava Našice / Ulica Matice Hrvatske 1, HR-31500 Našice / os-kralja-tomislava-na.skole.hr / ured@os-kralja-tomislava-na.skole.hr
preskoči na navigaciju