preskoči na sadržaj

Osnovna škola kralja Tomislava Našice

 > Naslovnica
Vijesti

Međunarodni natječaj Kalendar s pričama

Autor: Marija Ivanković, 12. 2. 2021.

Na međunarodni natječaj pod nazivom Kalendar s pričama na slovačkom, koju je organizirala profesorica Jarmila Buchová iz centra u Njemačkoj  SiM- Slowakisch in München Zvonček, prijavili su se učenici OŠ kralja Tomislava Našice i učenici Područne škole u Markovcu. Svi su za svoj uloženi trud dobili pohvalno priznanje, a četiri učenika iz petog razreda Lukas Rinčić, Ana Djedović, Ivor Uremović i Mihael Suk osvojili su vrijedne knjige.

Trebali su riješiti zadane zadatke u obliku nastavnih listića ili likovnih radova prema ponuđenim, vrlo zanimljivim i originalno prerađenim video pričama, koje su se otvarale u posebnim prozorčićima na web stranicama svaki dan po jedna. Učiteljica Ana Marošević je motivirala učenike na satu slovačkog jezika, ali i u online poučavanju da s razumijevanjem riješe radne listove, koje je zatim poslala na adresu organizatora. Djeca su bila izrazito kreativna, svaki učenik je na svoj prepoznatljiv način radio, pisao, crtao i odgovarao svojim riječima i rečenicama onako kako je umio i znao, upotrijebivši svoje logičko razmišljanje.

U natječaju je sudjelovalo 108 učenika iz Engleske, Australije, Njemačke, Slovačke i Hrvatske. Svojim likovnim radom su uspješni bili i Elina Dukmenić iz trećeg razreda, te učenici drugog razreda Leon Dragić i Danijel Mandić.

Knjižne nagrade i priznanja su učenici dobili putem pošte kojima su se vrlo obradovali. Ana Djedović kaže: U mojoj obitelji su svi sretni što sam osvojila knjigu, koja mi je poslana čak iz Njemačke. Detaljno ću je pročitati i vjerujem da ću i  nešto novo naučiti. Ivor Uremović nadodaje: Moja sestra Tesa i ja jako volimo čitati, obožavamo bogato ilustrirane knjige i skupljamo znanje o slovačkoj pradomovini moga djeda, stoga mi je ova nagrada srcu vrlo draga.

    

profesorica Jarmila Buchová iz centra u Njemačkoj  SiM- Slowakisch in München Zvonček


Izvor: Ana Marošević


Tražilica
Vrijeme je za školski obrok 3
Naša škola

Pogledajte film o našoj školi profesorice Vesne Kovačević-Tomić.

Informacije za roditelje
Priručnik za pomoćnike

Priloženi dokumenti:
ucimo zajedno FINAL.PDF

e-Dnevnik
Kalendar
« Veljača 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Osnovna škola kralja Tomislava Našice / Ulica Matice Hrvatske 1, HR-31500 Našice / os-kralja-tomislava-na.skole.hr / ured@os-kralja-tomislava-na.skole.hr
preskoči na navigaciju