preskoči na sadržaj

Osnovna škola kralja Tomislava Našice

 > Naslovnica
Vijesti

Naši učenici iz Našica i Markovca uspješni na međunarodnom kreativnom natječaju pod nazivom Zvladneme to (Uspjet ćemo)

Autor: Marija Ivanković, 13. 10. 2020.

Učenici OŠ kralja Tomislava Našice i PŠ Markovac sudjelovali su na međunarodnom kreativnom natječaju pod nazivom Zvladneme to  ( Uspjet ćemo ) i uz priznanje osvojili značajne nagrade. Natječaj je kreirala i organizirala Jarmila Buchova iz Slovačke, ravnateljica organizacije ISEIA  ( International Slovak Educational Institution and Association ) i  profesorica koja djeluje u njemačkom Minhenu kao prosvjetni djelatnik na polju ekonomike i slovačkog jezika. 

Učenici su trebali pogledati video zadane zabavne  pjesme  Zvladneme to, koju pjeva  slovački pjevač Miroslav Jaroš, a čiji je sadržaj usko povezan s aktualnom korona situacijom, te riješiti postavljene zadatke u obliku radnih listova. Natječaju se priključilo 176 učenika iz  raznih država: Cipar, Francuska, Nizozemska, Hrvatska, Njemačka, Slovačka, Švicarska, Italija, Ukrajina, Velika Britanija, USA.

Učiteljica Ana Marošević  je  učenike nižih razreda OŠ u Markovcu Našičkom potaknula da zadatke rješavaju u školi  na satu, a učenike viših razreda u online nastavi. Tako je 19 učenika iz škole za svoj uspješan trud i rad s gramatičkim sadržajem  pjesme dobilo priznanje i raznorazne poklone, kojima su se svi sudionici obradovali.

 

Knjige, majice, školski pribor, kape, torbe, brošure, kalendari, slatkiši i naravno CD spomenutog pjevača poslao je organizator ISEIA na adresu škole.  Pokrovitelji su bili Ministarstvo školstva, znanosti, istraživanja i sporta Republike Slovačke, Univerzitet Mateja Bala u Banskoj Bystrici, Univerzitet Komenskog u Bratislavi, Matica slovačka u Martinu, Ured za inozemne Slovake u Bratislavi, Izdavač Class, Asociácia  ISEIA sa sjedištem u njemačkom Münchenu  i drugi.

                                                                                                                  


Izvor: Ana Marošević


Tražilica
Škola na daljinu
Vrijeme je za školski obrok 3
Naša škola

Pogledajte film o našoj školi profesorice Vesne Kovačević-Tomić.

Dopunska nastava 2018./2019.
Informacije za roditelje
Priručnik za pomoćnike

Priloženi dokumenti:
ucimo zajedno FINAL.PDF

e-Dnevnik
Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Osnovna škola kralja Tomislava Našice / Ulica Matice Hrvatske 1, HR-31500 Našice / os-kralja-tomislava-na.skole.hr / ured@os-kralja-tomislava-na.skole.hr
preskoči na navigaciju