preskoči na sadržaj

Osnovna škola kralja Tomislava Našice

 > Naslovnica
Vijesti

ETwinning projekti naše škole

Autor: Brankica Živković, 29. 9. 2020.

Ove školske godine naša je škola, u suradnji s projektnim partnerima, pokrenula dva cjelogodišnja eTwinning projekta. Etwinning je zajednica škola u Europi, koja potiče odgojno-obrazovne djelatnike na suradnju, razmjenu znanja i iskustava te razvoj projekata.

Projekt Smiješak, snima se!- mala škola filma namijenjen je  voditeljima filmskih, medijskih i fotoskupina te učenicima predmetne nastave. Pokrenule su ga nastavnica Vesna Kovačević-Tomić i stručna suradnica knjižničarka Ivana Ostrički u suradnji s nastavnicom Marijanom Dostal iz Osnovne škole Bogumila Tonija iz Samobora. Projekt provodimo od rujna 2020. do lipnja 2021. Učenici će postupno usvajati vještine fotografiranja i snimanja kamerom, koje će moći primijeniti na svojim pametnim telefonima te školskim fotoaparatima i kamerama. Mentori će osmišljavati lekcije te ih svakoga mjeseca prezentirati svojim učenicima. Učenici će nakon svake lekcije dobiti kreativne izazove na temu Ostani zdrav, uz koje će pokazati naučene vještine. Lekcije i radovi bit će objavljeni na mrežnoj stranici projekta, koja će kasnije poslužiti kao priručnik za kurikulum filmskih, medijskih i fotoskupina.  Planirane su i videokonferencije učitelja, virtualne filmske večeri za učenike i virtualni susret s redateljicom.        

Ovim projektom učenici će usvajati  temeljne tehničke vještine za snimanje kvalitetne fotografije i kratkog filma, razvijat će kreativno izražavanje, filmsku pismenost i medijsku kulturu, a projektom potičemo i samostalan rad te vršnjačku suradnju učenika. Učitelji će se stručno usavršavati kroz metodu  kolegijalnog učenja, samostalnog istraživanja i razmjenu ideja s drugim učiteljima.

Zelena knjiga je projekt kojim povezujemo knjigu i čitanje s područjem ekologije. Projektom razvijamo kulturu čitanja, potičemo kreativno i kritičko mišljenje, kreativno-stvaralačko izražavanje, praktičan rad i ekološki aktivizam učenika u zajednici. Svim je aktivnostima zajednička knjiga kao poticaj primjene ekoloških načela i osvješćivanja važnosti održivog razvoja.

Projekt je namijenjen školskim knjižničarima, učiteljima i učenicima razredne nastave, a traje od listopada 2020. do lipnja 2021. Osmislile su ga školska knjižničarka Ivana Ostrički i knjižničarka OŠ Popovac Marijana Kuna. Predloženo je nekoliko područja unutar kojih učitelji samostalno biraju aktivnosti i metode rada. Planirana je izrada mrežne stranice, kao zbirke primjera dobre prakse temeljenih na ekološkim načelima.
Tražilica
Vrijeme je za školski obrok 3
Naša škola

Pogledajte film o našoj školi profesorice Vesne Kovačević-Tomić.

Informacije za roditelje
Priručnik za pomoćnike

Priloženi dokumenti:
ucimo zajedno FINAL.PDF

e-Dnevnik
Kalendar
« Listopad 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Osnovna škola kralja Tomislava Našice / Ulica Matice Hrvatske 1, HR-31500 Našice / os-kralja-tomislava-na.skole.hr / ured@os-kralja-tomislava-na.skole.hr
preskoči na navigaciju