preskoči na sadržaj

Osnovna škola kralja Tomislava Našice

 > Naslovnica
Vijesti

Čarobne Ideje oduševljavaju

Autor: Blaženka Crnov, 31. 5. 2024.

U 2. a razredu Osnovne škole kralja Tomislava u Našicama uspješno je proveden eTwinning projekt "Čarobne ideje".

 

 Autorica projekta Ljiljana Kubaša, suautorica Maja Biro iz OŠ I.G. Kovačića Zdenci te Vesna Nedanovska iz Makedonije su osmislile zanimljiv pristup s ciljem poticanja razvoja motoričkih i intelektualnih sposobnosti, kreativnosti te strpljenja kod osnovnoškolske djece.

 

 

Aktivnosti i metode učenja

Tijekom nastavne godine, učenici su pod mentorstvom učiteljice Ljiljane Kubaša istraživali i stvarali raznolike prigodne motive od raznobojnog papira. Koristeći tehnike rezanja, savijanja i lijepljenja, učenici su oblikovali raznovrsne motive, razvijajući pritom finu motoriku nužnu za svakodnevne zadatke.

Ključne aktivnosti uključivale su:

• Rezanje papira: Učenici su usvojili vještine pravilnog korištenja škara, razvijajući pritom preciznost i koordinaciju ruku.

• Savijanje papira: Kroz različite zadatke savijanja, djeca su vježbala fine motoričke pokrete, neophodne za mnoge svakodnevne aktivnosti.

• Lijepljenje motiva: Kroz korištenje ljepila i papira, učenici su stvarali složene motive, potičući strpljenje i pažnju prema detaljima.

Razvoj vještina i kreativnosti Projekt je osmišljen s ciljem poticanja mašte, razvoja estetskog osjećaja i logičkog razmišljanja. Kroz kreativne i opuštajuće aktivnosti, učenici su učili na način koji je bio zanimljiv i motivirajući. Projekt je također kombinirao elemente igre, što je ključno za dječji razvoj. Djeca su kroz igru i kreativne zadatke stjecala važne vještine i znanja.

 

 

Prednosti projekta

• Razvoj fine motorike: Učenici su kroz različite motoričke aktivnosti razvijali vještine potrebne za svakodnevne aktivnosti.

• Poticanje kreativnosti: Kroz oblikovanje raznolikih motiva, učenici su razvijali kreativnost i maštovitost.

• Razvoj intelektualnih sposobnosti: Projekt je potaknuo učenike na logičko razmišljanje i rješavanje problema.

• Razvoj strpljenja i pažnje: Kroz precizne zadatke rezanja i lijepljenja, učenici su razvijali strpljenje i pažnju prema detaljima. eTwinning projekt "Čarobne ideje" ostvario je izvanredan uspjeh u razvijanju motoričkih i intelektualnih sposobnosti učenika, omogućujući im da usvoje ključne vještine na zanimljiv i motivirajući način.

Projekt je postao popularan na eTwinning platformi, gdje su mu se pridružili sudionici iz Hrvatske i šire regije, čime je dodatno obogaćeno iskustvo svih uključenih. S dvjesto pedeset članova u Facebook grupi "Čarobne ideje", projekt je stvorio zajednicu koja podržava kreativnost i inovativne metode učenja, postavši primjer dobre prakse za buduće obrazovne izazove.

 


Izvor: Ljiljana Kubaša


Tražilica
E twinning oznaka za 2022./2023.

Naša škola

Pogledajte film o našoj školi profesorice Vesne Kovačević-Tomić.

Informacije za roditelje
Vrijeme je za školski obrok 3
Priručnik za pomoćnike

Priloženi dokumenti:
ucimo zajedno FINAL.PDF

e-Dnevnik
Kalendar
« Lipanj 2024 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Osnovna škola kralja Tomislava Našice / Ulica Matice Hrvatske 1, HR-31500 Našice / os-kralja-tomislava-na.skole.hr / ured@os-kralja-tomislava-na.skole.hr
preskoči na navigaciju