preskoči na sadržaj

Osnovna škola kralja Tomislava Našice

 > Naslovnica
Vijesti

Kreativni radovi o pčelama

Autor: Marija Ivanković, 4. 6. 2021.

Učenici iz Markovca i Našica, koji uče slovački jezik i kulturu u nižim razredima, uključili su se u obilježavanje Svjetskog dana pčela (20.5.) na prijedlog i poziv članice Hrvatskog apiterapijskog društva (HAD) i vlasnice obrta Apidora Anite Dragić. Na satu slovačkog jezika učenici su kreirali svoje kreacije u dvodimenzionalnom i trodimenzionalnom obliku na temu o pčelama, te su tako nastali likovno-kreativni radovi koji dočaravaju svijet pčela viđen dječjim očima. Pored toga naučili su slovačku pjesmicu Usilovné včielky (Marljive pčelice) te čitali  pjesmicu  koju je napisala Gordana Hegić- predsjednica Hrvatskog apiterapijskog društva iz Zagreba, a na slovački jezik prevela učiteljica Ana Marošević. U pjesmici  Pčelice autorica govori kako pčelama treba zahvaljivati za sav trud, rad, red i med, jer nam daju hranu važnu za ljudsko zdravlje.

Učiteljica slovačkog jezika je učeničke radove proslijedila stručnoj komisiji iz Apidore i Hrvatskog apiterapijskog društva koja je sve učenike nagradila zahvalnicom i slikovnicom u boji na slovačkom jeziku Včielky spomenute autorice Hegić.

Ovom provedenom aktivnošću htjelo se naglasiti o važnosti pčela u prirodnom ljudskom okruženju i njihovoj zaštiti, o ponašanju čovjeka u blizini pčela, kao i o uporabi svih pčelinjih proizvoda za poboljšanje čovjekova zdravlja.

Borna Rogač iz trećeg razreda kaže kako su pčelice vrlo sićušna bića, ali jako puno zajedno i složno rade da naprave med, a Leon Dragić iz drugog razreda naglašava da sve pčele slušaju svoju majku kraljicu i kako rado odlazi u svoj pčelinjak, gdje se i sam brine za svoja sićušna vrijedna stvorenja.

Pčelarica Anita Dragić zahvalila je svim sudionicima na aktivnom sudjelovanju u likovnom natječaju  Apidore koja je ujedno i nositelj zlatnog žiga HAD-a, čime se potvrđuje vrhunska kvaliteta pčelinjih proizvoda. Dodala je da pčelinje zajednice pridonose očuvanju okoliša i biološke raznolikosti, a apiterapija unapređuje čovjekovu kvalitetu života.

 


Izvor: Ana Marošević


Tražilica
Vrijeme je za školski obrok 3
Naša škola

Pogledajte film o našoj školi profesorice Vesne Kovačević-Tomić.

Informacije za roditelje
Priručnik za pomoćnike

Priloženi dokumenti:
ucimo zajedno FINAL.PDF

e-Dnevnik
Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

CMS za škole logo
Osnovna škola kralja Tomislava Našice / Ulica Matice Hrvatske 1, HR-31500 Našice / os-kralja-tomislava-na.skole.hr / ured@os-kralja-tomislava-na.skole.hr
preskoči na navigaciju